Intrastat jelentés

Mit is jelent az intrastat? Ki köteles adatszolgáltatásra?

  • Az Intrastat adatszolgáltatásra azok a magyarországi gazdálkodók kötelezettek, akik EU-tagállamból terméket hoznak be (beérkezések), vagy oda terméket visznek ki (kiszállítások)
  • Adatszolgáltatási kötelezettségük azoknak a gazdálkodóknak keletkezik, akik 12 havi EU beérkezése vagy EU kiszállítása meghaladja a adatszolgáltatási küszöbértéket, amelyet a KSH minden naptári évre elore kiszámít és közzétesz. A 2014-ben érvényes adatszolgáltatási küszöbérték a beérkezésekre 170 millió kiszállításokra 100 millió Ft. Kiemelten kezelik azon gazdálkodókat, akik beérkezésének küszöbértéke 4.500 millió forint, kiszállításra 14.000 millió forint.
  • Az Intrastatba tartozó termékmozgásokat az áru beérkezésének, ill. kiszállításának hónapjában, vagy ezen információ hiányában a szerződés (szállítási feltétel szerinti) teljesítésének napja szerinti hónap jelentésében kell szerepeltetni. Intrastat adatszolgáltatást havonta egyszer kell teljesíteni az adott hónap összes ügyletéről. Az adatszolgáltatás határideje a tárgyhót követő hónap 15-e. (Ez azt jelenti, hogy pl. a májusi forgalomról készített jelentésnek június 15-ig kell megérkeznie a KSH-ba.) Ha ez munkaszüneti nap, akkor a határidő a következő munkanap.

Hogyan lehetünk mi ebben az Ön segítségére?

  • Biztosítjuk Önnek és cégének az Intrastat jelentések elkészítését és cégének komplett képviseletét!
  • Folyamatos tájékoztatás a változásokkal kapcsolatban
  • Intrastat jelentésekhez szükséges vámtarifaszámok folyamatos frissítése

Amennyiben kérdései merültek fel, vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: 06 20 946 32 62

Email cím: info@unibrillant.hu

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.